Europos sveikos mitybos dienos minėjimas Alytaus rajone
Europos sveikos mitybos dienos minėjimas Alytaus rajone
2024 11 11
Valgyti subalansuotą, skanų ir estetiškai patiektą maistą - visų siekiamybė, tačiau ar tai realu??
Į šį ir kitus klausimus lapkričio 8 d. Daugų technologijos ir verslo mokykloje, minint Europos sveikos mitybos dieną, bandė atsakyti sveikatos specialistai. Šios dienos tikslas - paskatinti visuomenę rinktis sveikatai palankią mitybą, pasitelkiant sau patraukliausius metodus.
Kartu su maisto gamybos technologe kūrėme šiuo metu itin madingą Budos dubenėlį.
Budos dubenėlio išskirtinumas tas, kad jame turi būti patiekta visų organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Augalinės kilmės baltymai (pupelės, žalieji raudonieji lęšiai, avinžirniai, šaldyti žirneliai ir pan.), gyvulinės kilmės baltymai (balta mėsa arba riebi ir liesa žuvis), kaip ir virtos kruopos, bulvės ar makaronai turi sudaryti po 1/4 lėkštės. Kitą pusę dubenėlio turi sudaryti daržovės ir žalumynai. Taip pat rekomenduojami kiti ingredientai (riebalai, sėklos, riešutai).
Primename, kad pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja vaisių ir daržovių vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir vienam asmeniui per dieną jų suvartoti bent 400 gramų.
Renginio metu buvo akcentuojama, kad keisti mitybos įpročius niekada nėra vėlu, tad tikimės kad tai puiki proga naujai pradžiai.
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies). Šie slapukai naudojami statistikos ir rinkodaros tikslais.
Jei Jūs sutinkate, kad šiems tikslams būtų naudojami slapukai, spauskite „Sutinku“ ir toliau naudokitės svetaine.
Kad veiktų užklausos forma, naudojame sistemą „Google ReCaptcha“, kuri padeda atskirti jus nuo interneto robotų, kurie siunčia brukalus (angl. spam) ir panašaus tipo informaciją.
Taigi, kad šios užklausos forma užtikrintai veiktų, jūs turite pažymėti „Sutinku su našumo slapukais“.